00:24:2119 Nisan, 2024
Ä°stanbul 14 Hafif yağmur
14 Ekim 2021 10:23

"Yunanistan gibi tembel milletlerin bizimle savaşması mümkün değil"

Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, Doğu Akdeniz'de Yunanistan ile yaşanan gerilimlere ve olası bir savaşa ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

"Yunanistan gibi tembel milletlerin bizimle savaşması mümkün değil"

TVNET canlı yayınında konuşan Yaycı, "Yunanistan gibi tembel, sadece laf yapan, paradan ve tatilden başka bir şey düşünmeyen milletlerin bizi anlaması ve bizimle savaşması mümkün değildir." dedi.

Fransa ile askeri anlaşmayı savunan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, geçtiğimiz günlerde parlamentodaki konuşmasında Paris ile ittifakın Türkiye’ye karşı olduğunu itiraf etti.

Miçotakis, "Fransa, Yunanistan’ın garantörü. AB’nin tek nükleer gücü, saldırıya uğrarsak safımızda yer alacak" diyerek işi nükleer tehdide kadar vardırdı.

CİHAT YAYCI'DAN DİKKAT ÇEKEN AÇIKLAMAALR

Doğu Akdeniz'de yaşanan bu gerilimlere ilişkin TVNET canlı yayınında değerlendirmelerde bulunan Müstafi Tümamiral Cihat Yaycı, "Yunanistan gibi tembel, sadece laf yapan, paradan ve tatilden başka bir şey düşünmeyen milletlerin bizi anlaması ve bizimle savaşması mümkün değildir." dedi.

"BU TEHDİDİN DÜNYAYA DUYURULMASI LAZIM"

Yunan hükümetinin Türkiye'yi Fransa'nın nükleer gücü ile tehdit etmesine de değinen Yaycı, "AB'nin tek nükleer gücü artık arkamızda diyorlar. Bu bir uluslararası suçtur. Bunu Türkiye'nin çok iyi kullanması lazım. Yani nükleer güç kullanmakla başka ülkeleri tehdit ediyorlar. Bunun BM ve dünya kamuoyu nezdinde çok net protesto edilmesi ve duyurulması lazım" diye konuştu.