12:30:4327 Nisan, 2024
Ä°stanbul 17 Parçalı az bulutlu
26 Mart 2024 03:43

Türkiye'de işsiz Londra'da patron

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın kızı Çağlayan Yavaş'ın iş bulamadığı gerekçesiyle gittiği Londra'da Danışmanlık Şirketi kurduğu ortaya çıktı.

Türkiye'de işsiz Londra'da patron

31 Mart yerel seçimlerine artık çok kısa bir süre kaldı. Türkiye genelinde adaylar ve partiler son hazırlıklarını hızlandırdı. Vatandaşlar, belediye başkanlarından il genel meclisi üyelerine kadar yerel yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gitmeye hazırlanıyorlar. Başkanlık adayları ise seçim çalışmalarına tam gaz devam ediyor.

Ancak gündemdeki konulardan biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın İngiltere'de yaşayan kızı Çağlayan Yavaş için aldığı ve kurduğu şirket konusu öne çıkıyor.

İngiltere'de kurulan şirketin adı ise YVS IT LTD olarak tespit edildi. Web sitesi de olan şirketin Birleşik Krallıktaki şirket numarasının da 10816702 olduğu görüldü. Danışmanlık ve şirket yönetimini kolaylaştırmak üzere yazılımlar üzerinde kurulan şirketin, 2024 itibariyle kurulması için en az 50 Bin Euro gerekiyor ve dörtte birinin ödenmiş sermaye şartı bulunuyor.

DANIŞMANLIK VE YAZILIM ÜZERİNE KURULU BİR ŞİRKET

YVS IT LTD isimli kurulan danışmalık şirketinde şu hizmetler veriliyor:

"Yazılım testi, ürünlerin kurulumu ve uygulanması için teknoloji ve çözümleri, rehberlik ve koçluk, hizmet yönetimi ve bunu kurumsal hedeflerle uyumlu hale getirmeye yönelik çalışmalar, personel ve belge yönetimi, ilgili firmaların hangi çalışma alanlarına bağlı yazılım desteği ve ne tür bilgisayar programları kullanması gerektiği gibi konular"