09:40:3719 Nisan, 2024
Ä°stanbul 13 Hafif yağmur
19 Haziran 2021 12:59

Terörist Fırat Şişman'ın jandarma sorgusu ortaya çıktı: PKK'nın karanlık yüzünü anlattı

Terörist Murat Karayılan’ın bir dönem korumalığını yapan kırmızı listedeki terörist Fırat Şişman, jandarma sorgusunda terör örgütüne nasıl katıldığını ve son durumu anlattı.

Terörist Fırat Şişman'ın jandarma sorgusu ortaya çıktı: PKK'nın karanlık yüzünü anlattı

Terörden arananlar listesinde kırmızı kategoride yer alan Özgür Gabar kod aldı terörist Fırat Şişman, PKK elebaşlarından Murat Karayılan'ın sağ koluydu.

25 yıldır PKK içinde olan Şişman, örgütün en büyük sözde bölge sorumlularından birisi. 8 Nisan'da Şırnak'ta Eren-10 operasyonunda ağır yaralı olarak ele geçirildi.

PKK'lı terörist jandarma ekiplerine PKK ile ilgili tüm bildiklerini anlattı; örgütün çöküş sürecine girdiğini söyledi.

Terörist Şişman "Eğer kötü bir yaklaşımları olmuş olsaydı olay yerinde zaten ağır yaralıydım. Bilincimi yitirmiş durumdaydım, beş dakika bile müdahale edilmemiş olsaydı benim yaşama şansım olmayacaktı. Bunu yapabilirlerdi ama tersi bana yapıldı" dedi.

Terör örgütünün sakladığı gerçeği örgütsel doküman ortaya çıkardı.

PKK'DAKİ ÇÖKÜŞ SÜRECİNİ ANLATTI

Örgüte katılımların son yıllarda azaldığını belirten terörist şunları kaydetti:

“Örgüt hiçbir zaman bu süreçte yaşadığı kadar büyük zorluklar yaşamadı. Son beş altı yıldır özellikle askeri performans açısında örgüt büyük bir düşüşe geçmiş durumda. Kitle desteğinin çoğunu kaybetti. Örgüte katılımlar sıfıra indi.”

SİHA'LARDAN ÖRGÜTE BÜYÜK DARBE

Sadece başarılı kara operasyonları PKK'ya büyük darbe vurmadı. Yerli SİHA'lar örgütte paniği neden oldu. Terörist Şişman da örgütün kabiliyetinin ortan kalktığını söyledi.

"TESLİM OLUN" ÇAĞRISI

PKK'lı terörist Şişman, diğer teröristlere de "teslim olun" çağrısı yaptı.

“Şimdiye kadar örgüt içerisinde yaşanan ve var olan zorlukları sizlerde en az benim kadar biliyorsunuzdur. Ve yaşayarak bizzat öğrendiniz. Bütün arkadaşlarım kendileri için, aileleri için, yeni ve anlamlı bir hayata başlamak için kalan hayatlarını devam ettirebilme düşüncesi içerisinde bulunmalıdırlar”

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN KARA KUTUSU

PKK içerisinde kritik yerlerde ve görevlerde yer alan Fırat Şişman, örgütün sistematiğini, hassasiyetlerini, ideolojisini, geçmişini ve lider kadroyu çok iyi tanımasının yanında son dönemde terörle mücadele harekatında güvenlik birimlerinin elde ettiği başarının terör örgütüne olan yıkıcı etkisini en yakından tanık olurken örgüt içerisindeki dağılmayı, çekişmeleri, kavgalara bizzat şahit oldu.

VİDEO İLE SESLENDİ

Örgütün, teslim olan ya da yakalanan örgüt mensuplarına kötü muamele yapıldığı propagandasını yürüttüğünü anlatan Şişman, "Ben şimdiye kadar devleti yanlış tanımışım ve benim gibi devleti yanlış tanıyan örgütte binlerce insan var" diyerek bu yanlış algıyı ortadan kaldırmak adına bir video ile örgütte bulunanlara seslenmek istedi. Ailesinin desteğini de alan Şişman'ın isteği üzerine video çekimleri yapıldı

PİKNİK BAHANESİYLE KANDIRILIP DAĞ KADROSUNA GÖNDERİLDİ

11-12 yaşlarındayken mahalleden bir arkadaşının Tatvan'a pikniğe gideceklerini söyleyerek kendisiyle birlikte 10 kişiyi kandırdığını kaydeden Şişman, örgüte teslim edildiklerini söyledi. Ailelerinin yanına gitmek istediklerini ancak örgütün buna izin vermediğini belirten Şişman, kaçmak isteyenlerin yakalanarak tehdit edildiğini ifade etti. Kendisi dışında o zaman katılan gruptan hepsinin çeşitli tarihlerde terör örgütü içerisinde öldüğü, bir tek kendisini hayatta kaldığını anlattı.

DESTEK SIFIRA İNME NOKTASINDA

Şişman, 40 yıldır silahlı faaliyet yürüten örgütün, hiç yaşamadığı zorlukları özellikle son günlerde yaşadığını anlatarak, "Örgüt, her ne kadar Kürt halkının özgürlüğü ve haklarını savunmak için savaştığını söylüyor olsa da bunun böyle olmadığı görülmektedir. Özellikle hendek ve barikat olaylarında bu daha da ortaya çıktı. Yıkılan, yakılan, canlarından olan bölgedeki insanlar oldu. Halk da örgütün bu yanlışlarını gördükten sonra örgütle arasına ciddi düzeyde bir mesafe koydu. Daha önce her anlamda örgüte destek olan bölge halkı desteğini kesti. Kitlesel desteği neredeyse sıfıra inme noktasına geldi. Daha önce örgüte kendi çocuklarını verenler, örgüt saflarına katılmış çocuklarını nasıl geri getireceği çabası içerisine girdiler" dedi.

AİT OLDUĞUNUZ TOPRAKLARA GELİN

"Belki çoğu arkadaşta 'acaba devlet bize nasıl yaklaşır, işkence mi yapar, hapse mi atar' kaygısı olabilir. Bende de devlete karşı olumsuz algılar vardı. Fakat ağır yaralı bir şekilde ele geçtikten sonra devletin bana karşı olumlu yaklaşımlarını gördüm. 25 yıldır örgüt ortamında kaldığım zamanın benim, ailem ve ülkedeki insanlar için hiçbir faydasının olmadığını gördüm. Her arkadaş kafasında oluşmuş soru işaretlerini bir kenara koyarak kendileri için, aileleri için doğru olan sonuç ne ise ona göre cesaretlice gereken adımı atmalı ve ait oldukları toprağa gelmeli. Devletin de bütün arkadaşları bir ana şefkatiyle kucaklayacağını düşünüyorum. Her arkadaşın yeni bir hayata başlaması için kendilerine gereken bütün desteği vereceğine inanıyorum. Dış güçlerin emellerini, oyunlarını boşa çıkarmak için daha bilinçlice bir yaklaşım içerisinde olunmalıdır. Her arkadaş en kısa zamanda kendileri için doğru olan kararları verip ait oldukları topraklara, ortamlara ve aile ortamına gelebilmeliler."