04:45:1027 Nisan, 2024
Ä°stanbul 18 Açık
03 Mayıs 2021 12:19

Tam kapanma isteyen Portakal koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı doğum günü partisi yaptı

Pandemi sürecinde ‘yeterli önlem alınmadığını’ öne sürerek hükümeti eleştiren Fatih Portakal Marmaris’te tatil yaptığı bahçeli evinde kalabalık arkadaş grubuyla doğum günü partisi veren ve o anların fotoğraflarını paylaşan Portakal'a tepki yağdı.

Tam kapanma isteyen Portakal koronavirüs tedbirlerinin hiçe sayıldığı doğum günü partisi yaptı

Türkiye, 17 gün sürecek tam kapanmaya geçtiğimiz cuma günü başladı.Yollar, sokaklar önemli ölçüde boş kalırken, nüfus yoğunluğunun olduğu yerler genellikle yazlık bölgeler oldu. İçişleri Bakanlığı, tam kapanmada denetimlerini sıklaştırırken; kurallara uymayanlar yine sosyal medyada boy göstermeye başladı.

Tam kapanma istemişti

26 Nisan 2021’de “Aylardır Türk Tabipler Birliği’nin istediği tam kapanma geldi. Uygulanabilirse sonuç iyi olacaktır. Soru şu; iktidar bu süre boyunca evlerde yurttaşları mağdur etmeden ve kendi de uyarak planlamasını sürdürebilir şekilde yaptı mı? Umarım bu kez eline yüzüne bulaştırmaz. Pratiği göreceğiz.” şeklinde tweet atan Fatih Portakal, doğum günü partisi düzenlendi.

Büyük tepki topladı

Tam kapanma kararı alınmadan önce ‘yeterli önlem alınmadığını’ öne sürerek hükümeti eleştiren, kararın ardından da rotasını Marmaris’e çeviren Portakal, burada kalabalık arkadaş grubuyla eğlendi, bu anları da bir fotoğrafla ölümsüzleştirdi.