07:48:1127 Nisan, 2024
Ä°stanbul 18 Açık
22 Mayıs 2023 02:57

T24'ün e-ticaret yasasını savunması ne anlama geliyor?

T24'ün e-ticaret yasasını savunması ne anlama geliyor?

28 Şubat'tan 17-25 Aralık'a dosyası epey kabarık olan Aydın Doğan'ın her ne kadar aktif gibi gözükmese de arkasına saklandığı pek çok kurum ile etkin olduğu ve hükümete muhalefet ettiği ortaya çıkmıştı. Bunlardan biri de her konuda hükümetin kararlarına muhalefet eden T24.

Aydın Doğan'ın fonladığı T24, yukarıda da bahsedildiği gibi hükümetin tüm işlerini eleştirmekle hatta sert eleştirmekle biliniyor.

Fakat ilginçtir ki T24'ün eleştirmediği, aksine övdüğü bir karar var: e-Ticaret Kanunu.

e-ticaret kanunu her ne kadar geçmiş olsa da Danıştay 10. Dairesi'nden döndü.

Geçmişte de çok kez eleştirdiğimiz e-ticaret yasası özellikle küçük işletmeler ve enflasyonla mücadele açısından büyük riskler barındırıyor.

Peki ama Aydın Doğan'ın fonladığı T24'ün bu yasayı bu kadar sahiplenmesi, bu kadar övmesi neden? 

Gazeteci Cem Küçük de bu konuyu köşesine taşıdı ve dikkat çeken ifadeler kullandı;

"e-Ticaret kanunu bana göre en çok Aydın Doğan'ın hepsiburada.com'u için çıktı. Küçük işletmeleri batıran, 'İstediğin gibi reklam ve indirim yapamazsın' diyen o e-Ticaret Kanunu, Danıştay'ın 10. Dairesi'nden döndü... 

Üstelik bu mahkeme İstanbul Sözleşmesi ve Ayasofya kararlarını veren mahkeme. Hükümetin yaptığı her şeyi eleştiren, iyi yaptıklarına  bile kötü diyen Aydın Doğan'ın sitesi T24 neden bu yasayı övüyor?

.....

Sırf Aydın Doğan'ı kurtaracağız diye yasa çıkar mı, Allah Aşkına?

Bu yasa ticari hayatı çok ilgilendiriyor. Eğer yasa durmazsa küçük işletmeler batacak, enflasyonla mücadele edilmede zorlanacak, sadece tek bir kişi kazanacak. AYM yasayı hemen değerlendirmeli."