16:24:5228 Mart, 2024
Ä°stanbul 19 Kapalı
26 Mayıs 2022 12:09

Suriye’yi çözen Barzani’yi çözer, Barzani’yi çözen Musul Kerkük'ü çözer, cari açığı bitirir

Türkiye'nin Suriye'ye düzenleyeceği askeri operasyon bölgede hareketliliğe neden olurken, EHA Strateji Ekibi olası askeri operasyona ilişkin detaylı analiz çalışmasında bulundu.

Suriye’yi çözen Barzani’yi çözer, Barzani’yi çözen Musul Kerkük'ü çözer, cari açığı bitirir

Türkiye, terör örgütü PKK/YPG'ye darbe üstüne darbe vurmaya devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suriye'de barış ve güvenli bölgelerin tesisi için operasyon sinyali vermişti. Bugün yapılacak Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısında Suriye'ye yeni operasyon masaya yatırılacak, tarihi kararlar alınacak!Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın '30 km derinliğinde güvenli bölge oluşturucağız' sözleriyle sinyalini verdiği Suriye'ye yeni askeri operasyonun sinyali bölgede hareketliliğe neden olurken, EHA Strateji Ekibi Suriye'ye yapılacak operasyona ilişkin detaylı bir harekat analiz çalışmasında bulundu.

İşte EHA Strateji Ekibinin, olası Suriye operasyonuna ilişkin detaylı analiz çalışması:

1. Rusya, Lazkiye Tartus ve Şam daki askeri üslerini 99 yıllığına kiralamış (bu kadarı Rusya İçin yeterli, hava kayıpları Ukrayna’da çok fazla Rusya’nın , Suriye’de bu askeri üsler dışındaki tüm kuzey şehirlerini boşalttı. 

2. Rusya’nın boşalttığı tüm yerlere iran hizbullahı gelmiş durumda. 

3. Türkiye'nin şu an acil olarak israil ile masaya oturup Suriye'deki hedefleri konuşması lazım. 

4. israil'in Hizbullah çekincesi ile Suriye konusunda ikna edilmesi gerekiyor.

5. Türkiye'nin ABD'yi Finlandiya ve isveç'in NATO üyeliği konusunda dişini göstererek ikna etmesi gerekiyor. 

6. Burada maximalist hedefler yanlış olur. 

7. Türkiye'nin bölgedeki terör örgütlerini temizleyip Suriyeli göçmenlerin eve dönüşünü sağlayacağı konusunda kamuoyunu ikna etmesi gerekli.

8. Türkiye, Suriye'de terör bölgeleri Tel Rıfat, Münbiç, Ayn El Arab'ı (Kobane) temizleyerek kuzey Suriye ekonomisini toparlamalı. Bu bölgeler temizlendiğinde terör örgütü PKK, Haseke ve Kamışlı’ya sıkışır. Mülteciler geri döner. 

9. Burada bizi Ukrayna gibi bataklığa çekemezler hava dominansımız var, Rusya karşı çıkmazsa bir şey olmaz şu an da karşı çıkacağı durum yok. 

10. Şu an konuşulacak İsrail ile konuşulacak ise Şam çevresi ve Lazkiye kırsalının  temizlenmesi. Türkiye ise Kuzey Suriye’yi temizlemeli.

11. İsrail ile iran Hizbullahı düşmanlığı üzerinden yakınlaşılabilir, bunun önüne geçilmeli.

12. Türkiye'nin askeri harekatı ilk olarak Münbiç'e olmalı. Bu şekilde Doğu batı aksı kırılmalı. PKK'nın Fırat’ın doğusundan batısına olan tüm lojistik hattı kırılmış olur. Nusaybin'den girip Münbiç'i temizlemek gerekir.

13. Türkiye, Münbiç sonrası Kobani'yi çevreleyip temizlemeli.

14. Münbiç'in temizlenmesi ise tahmini 1 hafta sürer.  

15. Bu 2 yer bitince en kritik yer Tel Rıfat kalıyor. 

16. Tel Rıfat Halep'e 10 km mesafede. Bu nokta kritik, burada hem PKK, hem Hizbullah hem Esad'a karşı savaş başlar ve çatışmalar yaklaşık 1 ay sürer. Tel Rıfat'ın altında Nubul ve Zahra adında iki kasaba bulunuyor. Savaşın başından beri Halep'in yüzde 80'ini düştüğü zaman bile bu 2 kutsal Şii şehrini muhalifler alamadı. İran burada Şii Din alimlerinin Kabri var diye alamadı. Tel Rıfat savaşı başlayınca Halep'in kapısına girilmiş oluyor. Halep'in batısını idlib ile çevirdik. Halep'in doğusunu El Bab ile çevirdik. Tel Rıfat alınınca da kuzeyi çevrilmiş olacak. Geriye Halep'in güneyi kalıyor. 

17. Sonuç olarak Münbiç, Kobane, Tel Rıfat 2 ayd terörden arındırılmış olur.

Bu durum Türkiye'nin terör örgütü PKK'yı Irak sınırından 100 km geri noktaya atar. 

Terör örgütü PKK'nın Batı ile irtibatı kopmuş olur. 

Halep, İdlib denkleminden 3 oyuncu çıkmış olur. 

PKK çıkar, PKK çıkınca ABD ve Rusya bu denklemden çıkar. 

Esad ile baş başa Batı'da kalırız. 

18.2 aylık sürede 600 kilometrelik sınırımız güven altına alınmış olur. PKK Irak'a ve sınırlı Doğu Suriye’ye sıkışır, burada anahtar İsrail. İsrail’e güvence vermek lazım. 

19. Bu operasyonlar bitince çok tarihi bir süreç başlar. Sonbaharda büyük Irak PKK operasyonu başlar.

20. Suriye’de PKK bitmiş olur. Irak'ta Sincar ve Kandil'e girilir. PKK içindeki Arap fraksiyonu olan SDG'ye af çıkarıp ÖSO bünyesine katılır. Sincar ele geçirilir. Daha sonra Kandil başlar. 

EHA Strateji Ekibi