03:02:4929 Mart, 2024
Ä°stanbul 17 Az bulutlu
19 Ocak 2022 02:11

Sezen Aksu'dan sonra şimdi de Serdar Kuzuloğlu: Salak Adem! Aptal

Sezen Aksu'dan sonra teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu'nun yıllar önce bir konferansta yaptığı konuşmada Hz. Adem'e hakaret ettiği video sosyal medyada gündem oldu.

Sezen Aksu'dan sonra şimdi de Serdar Kuzuloğlu: Salak Adem! Aptal

"Şahane bir şey yaşamak" şarkısındaki, "Selam söyleyin o cahil Havva ile Ademe" sözleri nedeniyle tepkilerin odağında olan sanatçı Sezen Aksu'dan sonra teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu ve sanatçı Nevra Serezli'nin yıllar önce Hz. Adem peygambere hakaret ettiği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

KUZULOĞLU: SALAK ADEM!

Ünlü teknoloji yazarı Serdar Kuzuloğlu'nun bir konferans sırasında, ilk insan ve ilk peygamber Hz. Adem ile ilgili sarfettiği sözler de gündeme bomba gibi düştü.

Şarkı sözünde Hz. Adem ile Hz. Havva'ya 'Cahil' diyen Sezen Aksu'dan sonra Serdar Kuzuloğlu için de Twitter'da 'haddini bil' etiketi açıldı.

#SerdarKuzuloğluHaddiniBil etiketi ile paylaşım yapan sosyal medya kullanıcıları Kuzuloğlu'na sert tepki gösterdi.

Videoda Hz. Adem'e hakaret ettiği konuşmasında Kuzuloğlu şunları söylüyor: "Epey eskilere gidelim nereye gidelim; hepimizin ortak anne ve babasına gidelim. Adem'e, Havva'ya gidelim. Adem, Tanrı'nın kendine bahşettiği cennet bahçesinde, bir daha hiç bir insanoğluna nasip olmayacak bir hayat yaşamaktadır. Krallar gibi, Sezar gibi yaşamaktadır. Bir gün der ki Tanrı'ya, 'Tanrım sıkıldım bana bir arkadaş gönder'. 'Tamam uyu sen yavrum' der Tanrı Adem'e ve Adem'in kaburgasından, hikaye bu ya, Havva'yı yaratır. Salak Adem! Cennettesin oğlum, her şey ayağının altında, ne bela alıyorsun. Bütün olay öyle başlar. Aptal!"

NEVRA SEREZLİ'DEN HZ. ADEM VE HAVVA HAKKINDA MİDE BULUNDIRAN SÖZLER

Nevra Serezli'nin videoda sarf ettiği çirkin sözler şu şekilde;

Şimdi beni dikkatlice dinlemenizi riza ediyorum. Çünkü bu bilimsel bir gerçektir ve ilk defa açıklanmaktadır. Bir kere Adem ortalıkta asıl denir, dal budak, salkım saçak dolaşıyordu. Bu halin bilimsel adı teşhirciliktir. Havva ile ilgileneceğine gitti enayi bir elmaya taktı aklını. Bunun da tek bir adı vardır saplantı. Şahsen koparmaya cesaret edemediğinden (kararsızlık - kuruntu) yılanla anlaştı (kötülüğe temayül). Yılanın Havva'yı kandırmasını sağladı (suça teşvik). Elmanın yarısını da havvanın elinden kaptı (saldırganlık) ve yedi (oburluk - bencillik). Bu arada tecrübesiz havvaya el şakaları yapmaya başladı (safiyeti suistimal). İşi ilertti (tahrik) ve sonunda emeline nail oldu (ırza tecavüz). Sonra da elmayı çaldı diye havva'yı ihbar etti (karakter zaafı - iftira). Ve ilk çocukları Kabil katil oldu (soya çekim). Ne olabilirdi yavrucak. 130 yaşındayken bir çocuk daha yaptı (azgınlık).