19:32:2824 Nisan, 2024
Ä°stanbul 22 Parçalı bulutlu
20 Mayıs 2023 04:42

"Sandıktan çıkan tecelliyi kabullenmek yerine insanımıza cahil diyorlar"

Adıyaman'da deprem bölgesinde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ' Sandıktan çıkan tecelliyi kabullenmek yerine insanımıza cahil diyorlar.' dedi.

"Sandıktan çıkan tecelliyi kabullenmek yerine insanımıza cahil diyorlar"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da deprem bölgesinde halka hitap ediyor.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Cumhurbaşkanlığından yüzde 66'yı geçen oy oranıyla Adıyaman tercihini bizden yana kullandı. Meclis'te de Adıyaman'ın tercihi yine bizden yana oldu.

Biz Adıyaman'ı hiçbir hesap gütmeden karşılıksız seviyoruz. Resmi rakama göre, alanda 40 bin katılım var. Aramıza hiçbir engelin girmesine müsaade etmiyoruz.

Bizimle 85 milyon arasında nice bağlar, nice yollar var. Kem gözler bunu göremediler, millete tepeden bakanlar bunu göremediler. 50 bin deprem şehidimiz var. 50 bin deprem şehidimize bu bay bay Kemal'in takımı nasıl baktı? Siz olsanız da olmasanız da bay bay Kemal, devletimiz kardeşlerinin yanındadır. AFAD'ı, Kızılay'ı, bütün imkanlarıyla yanındadır. Ve bundan sonra da yanında olacaktır.

Bu konteyner kentin olduğu bölgede ciddi sayıda yaşam var.

CHP zihniyetinin temsilcileri sorunu kendilerinde aramak yerine her seferinde insanımızı suçladı. Bugün de aynısını yapıyorlar. Sandıkta tecelli eden iradeyi kabullenmek yerine insanlarımıza 'cahil' diyorlar, 'oylarını sattılar' iftirası atıyorlar. Ne dediler? '"Benim oyumla dağdaki çobanın oyu bir mi?" diyerek içlerindeki kini ortaya döktüler.

Sandıktan çıkan tecelliyi kabullenmek yerine insanımıza cahil diyorlar. Gazete manşetlerinden küstah bir şekilde "Milletin karnı tomuş" diyorlar. Ama bir kez olsun biz nerede yanlış yaptık demiyorlar. Pazar günü ile beraber 16. ve 17. seçimlerini de kaybettiler. Ama her seferinde hiçbir şey olammıl gibi hayatlarına devam ettiler.