10:59:4525 Nisan, 2024
Ä°stanbul 19 Hafif yağmur
30 Kasım 2021 08:42

PKK adına faaliyette bulunan HDP İl Başkanı tutuklandı

İstanbul ve Kars'ta terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan eski HDP Kars İl Başkanı Ayhan Gezici ile eski Digor Belediye Başkanı BDP'li Ekrem Bingül, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

PKK adına faaliyette bulunan HDP İl Başkanı tutuklandı

Kars Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu’nca PKK/KCK’ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, terör örgütü adına faaliyetlerde bulunduğu ve örgüt propagandası yaptığı tespit edilen dört şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerince Kars ve İstanbul'da belirlenen adreslere düzenlenen eş zamanlı operasyonda eski HDP Kars İl Başkanı Ayhan Gezici, eski Digor Belediye Başkanı BDP'li Ekrem Bingül (41), ile birlikte iki kişi daha gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirilirdi. Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından sağlık kontrolünden geçirilerek, adliyeye sevk edildi.

TUTUKLANDILAR

Gezici ile Bingül, terör örgütü adına faaliyette bulunmak ve örgüt propagandası yapmak suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İş insanı O.A. ve HDP il yöneticisi O.M. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.