13:35:4929 Mart, 2024
Ä°stanbul 16 Açık
05 Şubat 2023 06:58

Numan Kurtulmuş'tan sert tepki: İkiyüzlü tavrı kabul etmiyoruz

İngiliz gazetesi The Guardian'ın Türkiye'yi hedef alan manşeti tepkileri çekti. İngiliz The Guardian'da yer alan 'Türkiye cezalandırılmalı' haberine Numan Kurtulmuş canlı yayında tepki gösterdi.

Numan Kurtulmuş'tan sert tepki: İkiyüzlü tavrı kabul etmiyoruz

Türkiye, tarihinin en kritik seçimine doğru yaklaşırken yabancı basın kuruluşları, tepki çeken haberlerine devam ediyor. En son olarak İngiliz gazetesi The Guardian 'Türkiye'nin iki yüzlü 'padişahı' batının dostu değil' başlıklı bir makaleye yer verdi. Makalenin yazarı Simon Tisdall yazısında, Türkiye'nin Avrupa, Asya ve Ortadoğu'nun birleşme noktasında önemli bir etkiye sahip olduğunu belirtirken "Yine de, asabi sultan cumhurbaşkanının yurtiçinde ve yurtdışında yirmi yılı aşkın bir süredir izlediği, giderek artan saldırgan, otoriter ve bölücü politikalar, tüm varsayımları alt üst etti. Güvenilir bir Batılı müttefik olarak Türkiye'nin güvenilirliği ve yararlılığı neredeyse sona ermiştir." ifadelerini kullandı.

'Erdoğan'ın İsveç'in NATO'ya katılma girişimini engellemesi, düşmanca davranışın en son ve korkunç örneğidir' denilen yazıda şu soru soruldu: "İki yüzlü Recep Tayyip Erdoğan'ın Batı dostu olmadığını kabul edip ona göre cezalandırmanın zamanı geldi mi?"

NUMAN KURTULMUŞ'TAN CANLI YAYINDA SERT TEPKİ

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş CNN Türk'te yaptığı açıklamada, "Bunlar alışmışlar beyler ne derse onu yapan Türkiye görmek istiyorlar buna alışmışlar. Biz NATO'ya üye olacağız diyeceksiniz. Türkiye çifte standartlı tarzı kabul etmeyeceğini başından itibaren söylüyor. NATO üzerinden Türkiye'yi baskı altına almak gibi tavrın içerisine girdikleri anlaşılıyor. Göçmen düşmanlığı özel olarak müslüman düşmanlığı var. Asla kabul edilemez, fevkalede ikiyüzlü tavırdır. Basın özgürlüğüne uymaz. Bu tür lafların hepsini iade ediyoruz. Bir de seçimin yaklaşmış olması. Tayyip Erdoğan'ın açık ara galip çıkacağı şeklindeki kamuoyu yoklamalarının onlarının da önüne gidiyor olması. Bir önceki cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde de Türkiye'yi hedef alan yayınlar, gösteriler olduğu sürece girmiştik. Biz bunu aylardır uyarıyoruz. bu büyüyen Türkiye'den duyulan rahatsızlığın göstergesi. Onlar istediği kadar saldırsınlar biz yolumuza devam ediyoruz." dedi.

14 Mayıs seçimlerine dikkat çeken Kurtulmuş, "Bu neresinden bakarsanız bakın demokrasiye aykırı olan tarzdır. Adama haddini bil derler. İngiltere'nin yaşamış oldukları zorluklara bakın. Siz kendi ülkenize kendi halkınıza söyleyecek sözünüz varsa buyrun söyleyin. Bunun cevabını zaten millet sandıkta verir. Bu doğrudan doğruya hazımsızlık. Türkiye sözü güçlü olma istikametinde yürüyor. Milletimiz 14 Mayıs'ta Türkiye Yüzyılı kapılarını sonuna kadar açacak. Bu istikrarla Türkiye devam ederse eyvah bizim başımıza çok güçlü Türkiye gelecek. Bu telaşla kaleme alınmış ve açıkçası Türk halkı için de son derece değersiz yazıdır. " ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş sözlerinin devamında şu ifadeleri kullandı: Rusya Ukrayna savaşında bu beyler ister ki Türkiye taraf olsun. Şunu görmüyorlar Türkiye burada bütün dünyanın saygıyla izlediği politika ortaya koyuyor. Tahıl koridorunu açmaya çalışıyor, esir takasını gerçekleştiriyor. Dolayısıyla bu beylerin savaşın yaygınlaşması yönelindeki tarzlarına karşı Türkiye barışın gerçekleşmesi için pozisyon alıyor. Türkiye ve Yunanistan arasındaki gerilimin sorumlusu Yunanistan'dır. Türkiye buna seyirci mi kalsın?