02:14:4425 Nisan, 2024
Ä°stanbul 20 Kapalı
22 Mayıs 2023 01:26

Milletin kararını hazmedemediler

CHP'ye yakınlığıyla bilinen gazeteci Fatih Portakal, Youtube kanalından yaptığı yayında AK Parti ve Cumhur İttifakı'na oy veren seçmene hakaret etti.

Milletin kararını hazmedemediler

Türkiye 14 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için sandık başına gitti. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) çoğunluk Cumhur İttifakı'nın olurken, Başkan Recep Tayyip Erdoğan 49,52, Kemal Kılıçdaroğlu yüzde 44,88, Sinan Oğan yüzde 5,17, Muharrem İnce yüzde 0,43 oy aldı. Başkan Erdoğan en yakın rakibine 2 milyon 539 bin oy fark attı ancak salt çoğunluk elde edilemediği için seçim ikinci tura kaldı. Türkiye 28 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Seçimi ikinci turu için yeniden sandık başına gidecek.

CHP ve İYİ Parti'nin başını çektiği 7'li koalisyon seçimde hezimete uğrarken, muhalif gazeteciler AK Parti ve Cumhur İttifakı'na oy veren seçmene yönelik hakaret içerikli sözler sarf etmeye devam ediyor.

FATİH PORTAKAL MİLLET İRADESİNİ HİÇE SAYDI

Bunun son örneği CHP'ye yakınlığıyla bilinen Fatih Portakal oldu. Portakal, Youtube kanalından yaptığı yayında AK Parti ve Cumhur İttifakı'na oy veren seçmene hakaret etti, şu ifadeleri kullandı:

"Gideceğim tekrar oyumu severek isteyerek (Erdoğan'a) vereceğim diyor. Bu mantığı anlamak mümkün değil. İşte ben buna kör cahil diyorum. Bu insanı aydınlatamazsınız.