13:41:5625 Nisan, 2024
Ä°stanbul 20 Hafif yağmur
14 Ocak 2022 08:53

Kredi Garanti Fonu İmkanları Programı bugün gerçekleştirildi

Kredi Garanti Fonu İmkanları Programı bugün gerçekleştirildi

Kredi Garanti Fonu'nun firmalara sunacağı fırsatların ele alındığı "KGF İmkanları" programı MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı ve Kredi Garanti Fonu Başkanı Erdoğan Özegen'in katılımıyla MÜSİAD Genel Merkez binasında gerçekleştirildi.

Asmalı, program sonrası sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu:

"Kredi Garanti Fonu Başkanı Erdoğan Özegen'in kıymetli katılımları ile KGF İmkanları programımızı MÜSİAD Genel Merkez binamızda gerçekleştirdik. Üretim ve yatırımın önündeki en büyük engelin finansman alanında yaşanan sıkıntılar olduğunu daha önce ifade etmiştik. Bu noktada KGF tarafından verilen kaynakların önemi daha da artıyor. KGF fonları tasarruftan ziyade; yatırım, üretim ve istihdamı destekleyen kaynaklardır. Aynı zamanda kullanılacak KGF kaynaklarının doğru amaca hizmet edip etmediği dikkatle izlenmelidir. KGF'nin sunduğu fırsatların yegane amacı, sermaye sıkıntısı çeken girişimci veya yatırımcılara kolaylık sağlamaktır. Bu kapsamda özellikle bankalara büyük bir sorumluluk düşüyor. MÜSİAD olarak beklentimiz, sağlanan desteklerin doğru adreslere ulaşmasıdır."

"TİCARETİN CANLANMASININ ÖNÜNDE EN BÜYÜK ENGEL YÜKSEK FAİZ"

Bugünkü program sonrası, yüksek faiz oranlarına ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Asmalı, "Yatırımın, ticari hayatın, hareketlenmesine canlanmasına en büyük engel olarak görüyoruz faizin bu denli yüksek olmasını. Sanayicilerin kullanım kapasitelerinin maksimum noktaya geldiği ve yeni yatırım imkanları araştırdığı bir dönemde finansman alanında böylesi yüksek faiz oranlarının olması kabul edilebilir bir durum değildir.

Yatırımcılarımızın mutlaka yeni bir kapasite artışı için yatırım yapmaları lazım. Bunun için de ek bir sermayeye ihtiyaçları var. Çünkü çok büyük bir potansiyelimiz var bizim. Üretimini artırması, ihracatını artırması, insanlarımıza istihdam oluşturması hepimizin özlediği, beklediği bir şey." ifadelerini kullandı.