14:01:3126 Nisan, 2024
Ä°stanbul 18 Parçalı bulutlu
01 Aralık 2021 05:10

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş’a helalleşme teşekkürü: Bu ülkeyi beraber inşa etmeliyiz

Kılıçdaroğlu’ndan Demirtaş’a helalleşme teşekkürü: Bu ülkeyi beraber inşa etmeliyiz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine ‘helalleşme’ desteği veren HDP’li Selahattin Demirtaş’a teşekkür etti. Demirtaş için "Teşekkür ederim. Doğruyu görüyor Selahattin Bey" diyen Kılıçdaroğlu, "Biz mutlaka bir gelecek inşa etmeliyiz ve beraber inşa etmeliyiz" ifadelerini kullandı.

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun helalleşme yolculuğuna çıkacağını açıklamasına, terör soruşturmalarından cezaevinde bulunan HDP'nin eski Eş Başkanı Selahattin Demirtaş, destek vermişti.

"DEMİRTAŞ ERDEMLİ BİRİ"

Demirtaş, "Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasını çok önemsiyor ve yürekten destekliyorum. Çabası çok kıymetli. Mutlaka sahiplenilmesi, desteklenmesi ve güç verilmesi gereken ciddi bir adımdır" demişti. Kılıçdaroğlu, buna karşılık Demirtaş'ın 'erdemli bir kişi' olduğunu belirterek helalleşebileceklerini söylemişti.

KILIÇDAROĞLU TEŞEKKÜR ETTİ

FOX TV canlı yayınına katılan Kılıçdaroğlu, kendisine desteği hatırlatılan Demirtaş'a teşekkür etti. Demirtaş'ın doğruları gördüğünü savunan CHP lideri, şu ifadeleri kullandı:

Teşekkür ederim. Doğruyu görüyor Selahattin Bey. Önemli bir adım. Biz mutlaka bir gelecek inşa etmeliyiz ve beraber inşa etmeliyiz. Geçmişin yaralarını kanatmamalıyız.