23:27:3328 Mart, 2024
Ä°stanbul 19 Kapalı
25 Kasım 2021 05:37

İzmirli depremzedeler konutlarına kavuşuyor

İzmirli depremzedeler yarın konutlarına kavuşuyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın yapılacak tören için sosyal medyadan bir video paylaştı.

İzmirli depremzedeler konutlarına kavuşuyor

İzmirli depremzedeler yarın konutlarına kavuşuyor. 30 Ekim 2020'de yaşanan depremde evleri yıkılan veya ağır hasar gören depremzedeler için yapılan konutlar bir yılda tamamlandı.

KONUTLAR TÖRENLE TESLİM EDİLECEK

Bu kapsamda 26 Kasım Cuma yani yarın, tamamlanan 596 konut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla sahiplerine teslim edilecek. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yarın yapılacak tören için sosyal medyadan bir video paylaştı.

"YENİ YUVALARINA KAVUŞTURMANIN MUTLULUĞUNU YAŞIYORUZ"

Projeler ve çalışmalar hakkında bilgi veren Kurum, videoda şu ifadeleri kullandı: "Bugün ülkemize, milletimize, siz, İzmirli kardeşlerimize verdiğimiz bir sözü daha tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Böylesi özel bir günde, bir taraftan kaybettiğimiz canların hüznünü yaşarken, diğer taraftan depremzede kardeşlerimizi yeni yuvalarına kavuşturmanın heyecanını yaşıyoruz.

"ACIMIZ HALA TAZE"

Hüzünlüyüz! Geçtiğimiz yıl İzmir'de yaşadığımız depremde kaybettiğimiz 117 kardeşimizin hatıralarını yâd ediyoruz. Yitirdiğimiz canların acısı yüreğimizde hala taze. Ben, deprem nedeniyle kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza, bir kez daha Allah'tan rahmet, milletimize başsağlığı diliyorum.

596 KONUT TESLİM EDİLECEK

Heyecanlıyız! 26 Kasım'da, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle; inşaatlarını tamamladığımız 596 konut ile 145 dükkânın anahtarlarını İzmirli kardeşlerimize teslim edeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, depremin yaşandığı ilk andan itibaren devletimizin tüm imkânlarını seferber ettik.

"KARDEŞLERİMİZİN ELİNİ BIRAKMADIK"

İzmirli kardeşlerimizin elini hiçbir zaman bırakmadık. Yaralarını sarmak için var gücümüzle çalıştık. Tıpkı Kartal'da, Kâğıthane'de, Elazığ'da, Malatya'da, Giresun Dereli'de ve tüm afet bölgelerinde olduğu gibi İzmir'de de konutlarımızın inşaatlarını hızlı bir şekilde başlattık. Bugün, İzmir tarihinin en büyük kentsel dönüşüm, deprem dönüşüm çalışmalarını yürütüyoruz.

"EN KISA SÜREDE TAMAMLAYACAĞIZ"

İzmir Bayraklı'da yerinde ve rezerv alanda toplam 5 bin 74 konut ve 353 dükkân yapıyoruz. Bayraklı'da inşa ettiğimiz 1.391 konut ve 302 dükkândan yapımını tamamladıklarımızı vatandaşlarımıza teslim ediyoruz. Geri kalan konutları ve dükkânları da en kısa sürede tamamlayacak ve vatandaşlarımıza teslim edeceğiz.

"HER DAİM MİLLETİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ"

Bayraklı'da rezerv alanda inşa ettiğimiz 3 bin 649 konut ve 51 dükkânı da aynı hızla tamamlayacağız. 19 yıl boyunca milletimizin ne derdi olduysa yanında olduk. Yaşanılan her felakette, her sıkıntıda milletimizin yanına koştuk.

İnşallah bundan sonra da her daim, milletimizin yanında olacağız. Ben böylesi özel bir günde, İzmirli kardeşlerimizin heyecanını paylaşmak üzere tüm vatandaşlarımızı anahtar teslim törenine davet etmek istiyorum. İzmirli vatandaşlarımıza yeni yuvalarının hayırlı olmasını diliyorum."

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından evlerini kaybeden depremzedelere teslim edilecek konutların inşaatı devam ederken, inşaatı tamamlanan 749 daire ise 26 Kasım'da hak sahiplerine teslim edilecek.