17:19:1829 Mart, 2024
Ä°stanbul 18 Açık
12 Mayıs 2023 02:22

İngiliz basını çığırından çıktı

Seçime saatler kalmasına rağmen Batı basını durmak bilmiyor. İngiliz The Economist'in başını çektiği Batı medyası Erdoğan düşmanlığını körüklemeye devam ediyor.

İngiliz basını çığırından çıktı

'2023 yılının en önemli seçimleri' başlıkları ile okuyucularının karşısına çıkan Batı medyası 'ERdoğan düşmanlığı pompalamakta sınır tanımıyor. Tarafsızlığını bir yana bırakarak skandal üstüne skandal analizler ile okuyucularının karşısına çıkan The Economist'in ardından yine bir İngiliz gazetesi küstah birr haber yayımladı.

"NATO'nun içinde bir düşmanı var ve düşüşe geçiyor " başlığı ile okuyucularının karşısına çıkan gazete, 'Erdoğan kaybederse, özgür dünyanın sevinecekl bir nedeni olacak' ifadelerini kullandı.

Erdoğan'ın Suriye politikasından S-400'leri almasına kadar dış politikadaki kritik hamlelerinden duydukları rahatsızlıkları tek tek yazan gazete, terör örgütü PKK'nın yuva yaptığı İsveç'in NATO'ya üyelik sürecinin uzamasından da şikayetçi...

Türkiye'nin üyeliğinin sürmesinin tek nedeni güneydoğu kanadındaki stratejik olarak hayati konumu ifadelerini kullanacak kadar küstahlaşan gazete, Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a karşı hafif bir avantajının olduğunu iddia etti.

Kılıçdaroğlu'nun BBC'ye verdiği röportajıda 'İtaat' mesajı verdiği hatırlatılan haberde, Kılıçdaroğlu ile Batılı ortaklarının, uzun süredir askıda olan Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik girişimini "yeniden canlandırmaktan" söz ettiği kaydedildi.

Çok sayıda NATO liderinin Kılıçdaroğlu'nun kazanmasını umutsuzca beklediği ifade edildi.