04:08:3425 Nisan, 2024
Ä°stanbul 20 Kapalı
23 Kasım 2020 03:12

İçişleri Bakanı Soylu: Erkeklere sesleniyorum, kendinize gelin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda, "Erkeklere sesleniyorum, kendinize gelin, fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz, böyle bir ayıp olur mu? Neyi tatmin ediyorsun? Ayıptır" dedi.

İçişleri Bakanı Soylu: Erkeklere sesleniyorum, kendinize gelin

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu yıl 20 Kasım itibarıyla 234 kadının, aile içi ve kadına yönelik şiddet kapsamındaki cinayetlerde hayatını kaybettiğini belirterek, "Erkeklere sesleniyorum, kendinize gelin, fiziksel olarak güçlü olabilirsiniz, böyle bir ayıp olur mu? Neyi tatmin ediyorsun? Neyi ortaya koyuyorsun? Ayıptır." dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığının Anıttepe Yerleşkesi'nde, "Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Değerlendirme Toplantısı" düzenlendi.

Toplantının açılışında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, aile içi ve kadına yönelik şiddetin sadece Türkiye'nin değil tüm dünyanın kanayan yarası olduğunu ifade etti.

Kur'an-ı Kerim'in pek çok yerinde, Hz Muhammed'in hadis-i şeriflerinde kız çocuklarının öldürülmemesi, kadınlara ölçülü ve güzel davranılması, haklarının verilmesi hususunda ikazlar olduğunu belirten Soylu, Kur'an-ı Kerim'de "Nisa" yani "kadın" isimli bir sure bulunduğunu hatırlattı.

Dünyanın gelişmiş ülkelerinde de aynı sorunun bazen Türkiye'den çok daha şiddetli şekilde yaşandığını anlatan Soylu, "2019 rakamlarıyla milyon nüfus başına düşen kadın cinayeti sayısı ABD'de 9, Yunanistan'da 7,1, Avusturya'da 4,3, Türkiye'de ise 4'tür" diye konuştu.

Aile içi ve kadına yönelik şiddetin çözümüne dair sürekli yeni tedbirler aldıklarını, mevzuat değişiklikleri ve saha uygulamaları ortaya koyduklarını dile getiren Soylu, bu konuda çalışan personel kapasitesini de artırdıklarını söyledi.

2015 yılında 81 il merkezinde kurulan "aile içi ve kadına yönelik şiddetle mücadele büro amirlikleri"ni 31 Ocak 2020'de aldıkları bir kararla ilçe düzeyine genişlettiklerini ifade eden Soylu, Türkiye genelinde 1086 şube müdürlüğü ve amirliği kurulduğunu kaydetti.

Soylu, polis merkezi amirliklerine gelen mağdurlarla daha etkin iletişim kurmak amacıyla oluşturdukları güven masalarında görev yapmak üzere 3 bin kadın polis memuru alındığını ve hepsine özel eğitimler verildiğini aktardı.