16:40:0320 Nisan, 2024
Ä°stanbul 12 Şiddetli yağmur
13 Ocak 2021 11:23

Hillary Clinton takipçilerine Cemal Kaşıkçı belgeselini tavsiye etti

ABD'nin eski Başkan adayı Hillary Clinton, Twitter hesabından takipçilerine Oscar ödüllü Amerikalı yönetmen Bryan Fogel tarafından çekilen gazetesi Cemal kaşıkçı belgeleselini tavsiye etti.

Hillary Clinton takipçilerine Cemal Kaşıkçı belgeselini tavsiye etti

Clinton 30 milyonu aşkın takipçisine İstanbul’da Suudi konsolosluğunda katledilen Cemal Kaşıkçı’nın nasıl öldürüldüğünü anlatan belgeseli seyretmeleri tavsiyesinde bulundu.

Clinton paylaşımında, "TheDissident'ı görmediyseniz, umarım görürsünüz. Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın Suudi hükümeti tarafından öldürülmesiyle ilgili bu inanılmaz derecede güçlü belgeseli şimdi izlemek için hazır" ifadelerine yer verdi.

TRUMP'I SUÇLAMIŞTI

Hillary Clinton, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin, “Kaşıkçı öldürülürken konsoloslukta olanların örtbas edilmesinin bir parçası olan bir başkanımız (Donald Trump) var.” açıklamasında bulunmuştu.

TÜRKİYE VE MİT'İN BAŞARISI

Söz konusu belgeselde Türkiye'nin üzerine yıkılmak istenen Cemal Kaşıkçı cinayetinde Türkiye'nin başarılı medya iletişimi ve MİT'in cinayetin çözülmesine ilişkin başarılı istihbarat çalışması gözler önüne seriliyor.

YAYINLANACAK PLATFORM BULUNAMAMIŞTI

Amerikalı belgesel yönetmeni Bryan Fogel, 2018’de İstanbul’da öldürülen Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı dosyasını ele alan belgeseli ‘The Dissident’ (Muhalif) hakkında New York Times gazetesine verdiği röportajda 8 aylık uğraşlarına rağmen belgeseli yayınlayacak önemli bir internet yayın platformu bulamadıklarını, bu nedenle bağımsız bir şirketle anlaşmak zorunda kaldıklarını söylemişti.