08:54:4529 Mart, 2024
Ä°stanbul 18 Az bulutlu
20 Ekim 2021 03:19

Erdoğan'dan Nijerya'da FETÖ mesajı: Takip ediyoruz

Nijerya'ya ziyarette bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'dan Nijerya'da FETÖ mesajı: Takip ediyoruz

Erdoğan burada yaptığı konuşmada "FETÖ'nün Nijerya'da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunmaya devam ediyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Nijeryalı mevkidaşı Buhari basın toplantısı düzenledi.

Açıklamadan öne çıkan başlıklar şöyle:

5 yıldan aradan sonra Nijerya'ya gerçekleştirdiğim bu ziyaretin ilişkilerimizi bir üst düzeye çıkaracağına inanıyorum. Cumhurbaşkanı Buhari ile, ilişkilerimizi tüm yönlerden gözden geçirdik. Önümüzdeki yıl diplomatik ilişkilerimizin 60. yıldönümünü idrak edeceğiz.

Nijerya'nın Afrika kıtasında barışın tesisi yönünde gösterdiği çabalar takdire şayandır. İşbirliğimizi derinleştirmek konusunda kararlıyız. Nijerya ile işbirliğimizi her alanda ileri taşımaya kararlıyız. Geçen yıl ticaret hacmimiz iki milyar doları buldu.

"İŞ BİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRİYORUZ"

Terör örgütleri, silahlı çeteler ve deniz haydutlarıyla mücadele yürüten Nijerya'yla askeri savunma ve güvenlik konularında iş birliğimizi güçlendiriyoruz.

Savunma sanayi ve güvenlik alanlarında dünya çapında takdir toplayan ticaretlerimizi Nijerya ile paylaşmaya hazırız. Malumunuz Türkiye'de uzun yıllardır PKK, FETÖ, DEAŞ başta olmak üzere çokça terör örgütüyle mücadele ettik.

FETÖ'nün Nijerya'da sürdürdüğü yasa dışı faaliyetler hakkında Nijerya makamlarıyla gerekli bilgi paylaşımlarında bulunmaya devam ediyoruz.