03:35:0529 Mart, 2024
Ä°stanbul 17 Az bulutlu
28 Eylül 2022 12:30

"En sinsi terör destekçiliğidir"

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, terör saldırılarını aklama çabasına girenlere "Terör eylemleri karşısında “her türlü şiddete karşıyız” diyerek terörü ve meşru devlet kurumlarını aynı kefeye koymak en sinsi terör destekçiliğidir. dedi.

"En sinsi terör destekçiliğidir"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Mersin'deki terör saldırısı hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İşte Çelik'in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar;

"Terör eylemleri karşısında "her türlü şiddete karşıyız" diyerek terörü ve meşru devlet kurumlarını aynı kefeye koymak en sinsi terör destekçiliğidir. Bu sinsi zihniyet terörün ideolojik gıdasıdır. Terörü lanetlemeden söylenen her demokrasi cümlesi bir siyasi sahtekarlıktır."

"Terör, medeni bir toplum hayatının ve en temel demokratik hakların düşmanıdır. Terörü açıkça lanetlemeyen ve buna göre tavır geliştirmeyen her siyaset biçimi siyasi ahlaksızlıktır. Demokratik söylemlerin, terörü mazur göstermek için kullanılması demokrasi düşmanı bir tutumdur."

DEMİRTAŞ'TAN PKK'YI AKLAMA ÇABASI

Terör saldırısına ilişkin cezaevinden sosyal medya hesabı aracılığıyla paylaşım yapan HDP'li Selahattin Demirtaş, "Mersin'deki silahlı saldırıyı kınıyorum. Siyasetin sorumluluğu, şiddet dışı çözümlerde ısrarcı olmaktır. Ölümleri durdurmaktır. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkacağız, demokratik siyasette ısrarcı olacağız. Bunun herkes tarafından net olarak bilinmesini isterim." sözleriyle saldırıyı kınamaktan çok PKK'lı teröristleri aklamaya çalıştı.

BAKAN SOYLU'DAN SERT TEPKİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör destekçisi Demirtaş'ın skandal açıklamalarına tepki gösterdi.

CHP'Lİ ÖZEL DE SAVUNMAYA KOŞTU

Emirleri Kandil'den alan HDP'nin ittifak ortayağı CHP'de terör savunuculuğu bitmek bilmiyor. Gazeteci dedikleri teröristin düzenlediği saldırıda 1 polis şehit olurken 1 polis de yaralanmıştı. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, HDP'li Demirtaş'ı ve teröristi gazeteci olarak göstermelerini savundu. CHP'li Özel yaptığı skandal açıklamada, "11 yıl önceki raporun hesabını mı soracaksınız?" dedi. Konuşmasının başında raporun hazırlandığı dönemde cezaevindeki tüm gazetecilerle görüştüklerini belirten Özel daha sonra, "Bu adı geçen teröristle konuşmamışız, görüşmemişiz, baş tacı etmemişiz." ifadeleriyle çelişti.

Dün saat 22.40 sıralarında Mersin'in Mezitli ilçesinde polisevine bombalı ve silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırıda polis memuru Sedat Gezer şehit oldu, bir polis de yaralandı.

Saldırının ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın 2013'teki Tutuklu Gazeteciler Raporuna ilişkin açıklaması tekrar gündem oldu. Tutuklu gazeteciler arasında Mersin'deki saldırıda canlı bomba olan PKK'lı terörist Dilşah Ercan da bulunuyordu.

"ELİ SİLAHLI TERÖRİST GÖREMEDİK, BULAMADIK"

CHP'li Veli Ağbaba, o dönem cezaevindeki sözde gazetecileri, "Değerli arkadaşlar rapor sonunda ulaştığımız sonuç şudur; "Görüştüğümüz gazeteciler arasında ne hırsız, ne tecavüzcü ne çete mensubu ne de eli silahlı terörist göremedik bulamadık. Cezaevinde tutulan gazetecilik mesleğinin ta kendisidir." sözleriyle savundu.

"YATTIĞI HER GÜN DEMİRTAŞ'IN NİŞANESİDİR"

Öte yandan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de skandal bir açıklamaya imza attı. Selahattin Demirtaş'ı savunan ve Kılıçdaroğlu'nun şeref madalyası sözlerini destekleyen Özgür Özel, "Biz Demirtaş'a yapılanın bir hak ihlali olduğunu, hukuksuzluk olduğunu, yattığı her günün de onun mücadelesinde bir nişane olduğunu söyledik." ifadelerini kullandı.