14:10:0629 Mart, 2024
Ä°stanbul 16 Açık
10 Mayıs 2021 02:13

Elon Musk: Uzaydaki ilk kripto Dogecoin olacak

Elon Musk'ın kurucusu olduğu Kaliforniya merkezli uzay taşımacılığı şirketi SpaceX, Ay'ın yörüngesine uydu yerleştirme ücreti olarak kripto para piyasası birimi Dogecoin kabul edeceğini açıkladı.

Elon Musk: Uzaydaki ilk kripto Dogecoin olacak

ABD merkezli elektrikli araç üreticisi Tesla ve uzay taşımacılığı şirketi SpaceX'in CEO'su Elon Musk, SpaceX'in 2022′nin ilk çeyreğinde "Doge-1" adlı Ay misyonunu başlatacağı ve şirketin ödeme olarak kripto para birimi Dogecoin kabul edeceğini açıkladı. Taşıyacağı uyduları yörüngesine yerleştirmek üzere Ay'a seyahat edecek olan rokete DogeSpaceX adı verildi. 

Açıklamanın ardından hızla yükselen kripto para piyasasının dördüncü en yüksek hacimli birimi Dogecoin, son 24 saatte 0.4257 dolardan 0.5943 dolara kadar yükseldi. Daha sonra 0.5359 dolara çekilirken, haftalık kazancı yüzde 41'i aştı.

DogeSpaceX'in Ay'a seyahati Dogecoin ile finanse edilecek

Elon Musk, nisan ayında Twitter'dan yaptığı bir açıklamada, "Gerçek Ay'a gerçek Dogecoin indireceklerini" vurgulamıştı. Musk, pazartesi günü de DogeSpaceX'in Ay'a seyahatinin Dogecoin ile finanse edileceğini doğruladı.

Musk yine Twitter üzerinden paylaşımında, SpaceX'in önümüzdeki yıl Ay'a yapacağı seyahati "uzaydaki ilk kripto olacak" diye nitelendirdi.

Fırlatma 2022'nin ilk çeyreğinde

Yapılan açıklamaya göre, 2022'nin ilk çeyreğindeki Ay'a fırlatma işlemi SpaceX Falcon 9 roketinin kullanımıyla Geometric Energy Corporation (GEC) tarafından gerçekleştirilecek.