03:44:0725 Nisan, 2024
Ä°stanbul 20 Kapalı
05 Haziran 2023 12:49

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni

Dışişleri Bakanlığına atanan Hakan Fidan, düzenlenen devir teslim töreniyle görevi Mevlüt Çavuşoğlu'ndan devraldı.

Dışişleri Bakanlığı'nda devir teslim töreni

Dışişleri Bakanlığı'nda Mevlüt Çavuşoğlu görevini Hakan Fidan'a devrediyor. Törende Çavuşoğlu ve Fidan önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından satır başları:

24 Ağustos 2014 tarihinde başladığım görevim boyunca büyük bir şerefle çalıştım. Diplomasi kimliğimizin ayrılmaz bir parçası. Köklü hariciyemizin temellerinin atılmasının bugün 500. yılını kutluyoruz. Ancak şu da bir gerçek, Türk'ün olduğu yerde devlet, devletin olduğu yerde diplomasi vardır. Bu köklü geleneğe sırt dayamanın güveniyle çalıştım. Bu büyük bir sorumluluktu.

Hakan Fidan ile en hassas konularda yurdumuzun bekasını birlikte koruduk. Teröre karşı birlikte mücadele ettik. Ben de her zaman desteğe hazır olacağım.

Beraber yürümekten şeref duyduğum Sayın Cumhurbaşkanımızla şimdi görevimiz Türkiye Yüzyılı'nı beraber yürümek.

Hakan Fidan'ın konuşmasından öne çıkanlar:

MİT'te 13 yıl süren ve ağır sorumluluk gerektiren görevimin ardından, aynı derecede mesuliyet gerektiren Dışişleri Bakanlığı'na atanmam nedeniyle şahsıma gösterdikleri güven ve takdirleri için Sayın Cumhurbaşkanımıza teşekkürlerimi arz ediyorum. Sayın Çavuşoğlu ile arkadaşlığımız Bilkent Üniversitesi'nde yüksek lisans ve doktora yaptığım yıllarda aynı okul sıralarında başladı. Görevlerimizde çok büyük bir uyum ve güven içerisinde kritik görevleri birlikte gerçekleştirdik. Kendisi devlet adamı, siyasetçi ve dost olarak her zaman üstün meziyetler ortaya koydu.