21:33:0126 Nisan, 2024
Ä°stanbul 17 Parçalı bulutlu
18 Mayıs 2023 01:50

Depremzedelerin ardından şehitlere de hakaret

14 Mayıs seçimlerindeki hezimeti kabul edemeyen 7'li koalisyon destekçileri depremzelerden sonra şehitleri de hedef aldı.

Depremzedelerin ardından şehitlere de hakaret

14 Mayıs'ta yapılan Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sonrasında 7'li koalisyonun cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu istediği başarıyı elde edemedi. Özellikle deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verilen büyük destek bazı CHP'li seçmeni rahatsız etti. Muhaliflerden bazıları afetzedelere hakaret ve tehditler de savurdu. Savcılık ise hakaret eden sosyal medya hesaplarına yönelik soruşturma başlattı. Şüphelilerden bazıları çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı ve cezaevine yollandı.

ÇELENK PARÇALANDI!

Önceki gün ise Şırnak'ın Bestler-Dereler bölgesinde terör örgütü PKK ile girilen çatışmada dört asker ile bir korucu şehit oldu. Şehitlerden Uzman Çavuş Bayram Doğan'ın ise memleketi Tokat'ta cenaze töreni düzenlendi.

Cenaze törenine, HDP ile seçim için ortaklık yapan 6'lı koalisyon bileşenlerinden CHP ve İYİ Parti çelenk gönderdi. Ancak HDP'nin ve terör örgütü PKK'nın destek verdiği Kemal Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği çelengi şehit yakınları parçalayarak tepkisini ortaya koydu.

ŞEHİTLERE HAKARET

Ekşi Sözlük adlı internet sitesinde ise "Şehit cenazesinde CHP çelenginin parçalanması" başlıklı bir konu açıldı. Birçok kişi tepki hakkında yorum yazarken bir kullanıcısı hakarete ve küfre varan bir yorum yazdı. Çelengin parçalanması başlığına yorum yazan kullanıcısı "A...sığırları müstahak size şehit olmak" dedi. Bu ağır küfür ve hakaret sosyal medya platformu Twitter'da tepkiyle karşılandı. Birçok vatandaş Ekşi Sözlük'teki yorumlarda şehitlere hakaret edilmesine tepki gösterdi. Örneğin AK Partili Mücahit Birinci tepkisini şöyle dile getirdi: "Ha Charlie Hebdo ha Ekşi Sözlük... Aynı bataklık..."

ANADOLU İNSANINA KİN KUSTULAR

Ekşi Sözlük'deki başka yorumlarda ise Anadolu insanları ve şehitler tekrar tekrar hedef alındı. Yorumlarda "Umarım çelenk parçalayan arkadaşlar da şehitlik mertebesine ulaşır", "...Cahillerin verdiği tepkidir... AKP'ye oy verin torununuz da terörden şehit olsun", Anadolu çomarı lafı boşuna üretilmemiştir", "Böyle ş.. bir halkımız var işte. Biz de uğraşıyor, ikna etmeye çalışıyoruz, beter olsun.. cahil bedeviler. Bir kuru ekmeğe muhtaç olsunlar" ifadeleri kullanıldı. Bu yazılan hakaret içeriklerine de Twitter'dan tepki yağdı!

"SON TERÖRİSTE KADAR DURMAYACAĞIZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan taziye mesajında terörle mücadele vurgusu yaparak şu ifadeleri kullanmıştı:

"Şırnak Bestler Dereler Bölgesi'nde bölücü terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyon sırasında çıkan çatışmada şehit düşen kahraman güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Bölücü terör örgütü PKK ve uzantılarına karşı mücadelemizi sınırlarımız içinde ve dışında kararlılıkla sürdürecek, son terörist de bertaraf edilene kadar durmayacağız."