02:59:0719 Nisan, 2024
Ä°stanbul 14 Hafif yağmur
23 Ocak 2023 04:19

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyları yükseldikçe Batı’nın provokasyonları artıyor

Türkiye’de seçimlerin yaklaşması ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anketlerde oylarını artırması Avrupa ve İsrail’i panikletiyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oyları yükseldikçe Batı’nın provokasyonları artıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti’nin özellikle son aylarda oylarını düzenli olarak artırması belli çevrelerin rahatsızlığını artırdı. Türkiye’deki muhalefetin tezlerine sarılan siyonizm sermayeli yurt dışı basını, Başkan Erdoğan’ın ‘aday olamayacağı’ iddialarını gündeme taşıma gayretine girerken, geçmiş dönemde sıkça başvurdukları ‘diktatör’ yalanını tekrar dolaşıma soktukları görüldü.

ANKET PROVOKASYONU

Alman Der Spiegel dergisinde Türkiye seçimlerine dair yayımlanan ve tamamen muhalefetin diliyle hazırlanan bir haberde “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aday olamayacağı” imasında bulunuldu. Haberde, “Erdoğan'ın yeniden seçilmesi kesin değil” yorumuna yer verildi.

Haberin alt kısmında ise manipülatif bir ankete yer verildi. Der Spiegel,“Türkiye bir diktatörlüğe doğru mu yöneliyor?” sorusunun yer aldığı anketle kirli gayesini açık etti. Ankete dünden itibaren 7 bin üzerinde kişinin oy verdiği kaydedildi. Ankete katılanların çoğunluğunun, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir ‘otokrat’ gibi hareket ettiği yönünde tercihte bulunmuş olması şaşırtmadı.

İSRAİL MEDYASI DEVREDE

İsrail merkezli Jarusalem Post gazetesindeki bir makalede, ABD ve Batı’yı Türkiye’ye karşı kışkırtacak sözler sarf edildi. İsrail gazetesinde, “Washington’daki sorun, Ankara’nın güvenilmez bir ortak olması ve genellikle ABD çıkarlarına ve genel olarak Batı demokrasilerinin çıkarlarına aykırı çalışmasıdır.” denildi.

Türkiye’nin, İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliğini engellemek için çalıştığı iddiasında bulunulan makalede, Türkiye, İsveç ve Finlandiya arasındaki İspanya’da imzalanan mutabakat görmezden gelindi.

TERÖR YANDAŞLARINDA AK PARTİ-MHP PANİĞİ

Terör örgüttü PKK’nın yayın organlarında yer alan bir haberde ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya ziyaretine atıfta bulunularak protesto çağrısı yapıldı.

Sözde haberde, Berlin’de Başbakanlık önünde eylem çağrısında bulunan terör örgütünün üyelerinin, AK Parti ve MHP’nin Almanya’daki seçim çalışmalarının yasaklanması yönündeki talepleri yer alıyor.

Kaynak: Haber7