22:11:4124 Nisan, 2024
Ä°stanbul 22 Parçalı bulutlu
10 Mayıs 2023 12:54

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni anayasa' mesajı

Danıştay'ın 155. yıl dönümü törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin sivil ve özgürlükçü bir Anayasa'ya kavuşturulacağını, seçimden sonra konunun Meclis'e taşınacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'yeni anayasa' mesajı

Danıştay Başkanlığı 155 yaşında.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Başkanlığı'nın kuruluş yıl dönümü törenine katıldı.

Danıştay'da emeği geçenleri yad eden Cumhurbaşkanı Erdoğan "sivil ve özgürlükçü bir Anayasa" sinyali verdi.

Konuşmalarına Türkiye Yüzyılı vizyonunun en önemli hedeflerinden birine değinerek devam eden Erdoğan, seçimden sonra konunun ele alınacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı;

"Türkiye’yi sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz"

Amacımız ülkemizi yeni ve sivil bir anayasaya kavuşturarak yargımızda önemli bir hizmet yapacağımıza inanıyoruz. Türkiye’yi sivil ve özgürlükçü bir anayasaya kavuşturmak istiyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun en önemli hedeflerinden biri bu olacaktır. Seçimden sonra bu konuyu hem milletimizin hem Meclisimizin gündemine tekrar taşıyacağız.

"Demokrasi tarihimizin en yüz kızartıcı dönemi 28 Şubat'tı"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geri kalan konuşmasından öne çıkanlar;

Danıştay'da emeği geçenleri yad ediyorum. Teşkilatımız kurulduğundan bugüne sürekli gelişerek hizmet vermeyi sürdürmüştür.

Yargı ile yürütme arasındaki ilişkiler dünyanın her yerinde tartışmalara konu almaktadır. Ülkemizde bu tartışmalar kurumları yıpratıcı olmuştur.

Milletimiz kendi adına karar veren yargı kurumlarına giderek daha fazla güvenmekte. Demokrasi tarihimizin en yüz kızartıcı dönemi 28 Şubat'tı. Ülkemizi bu utancı yaşatanları unutmayacağız. Türkiye'ye o kadar çok vakit kaybettirdiler ki kaybedecek tek bir anımız günümüz yoktur.

"Biz milletimizin gücünün üstüne güç tanımıyoruz"

Milletimizin desteğini hep yanımızda tutmayı başardık. 15 Temmuz gecesi televizyona bağlandığımda demişim ki, biz milletin gücünün üstünde güç tanımıyoruz.

Son 21 yılda ülkede ne yapılmışsa gerisinde asırlık demokrasi ve kalkınma eksiliğimizi telafi etme çabası var.