17:09:4829 Mart, 2024
Ä°stanbul 18 Açık
31 Mart 2021 01:24

"Bir Mehmet Selim Kiraz gider, bin Mehmet Selim Kiraz doğarız"

"Bir Mehmet Selim Kiraz gider, bin Mehmet Selim Kiraz doğarız"

İstanbul Adalet Sarayı'ndaki makam odasında görevi başında terör örgütü DHKP-C üyelerince şehit edilen Cumhuriyet Savcısı 46 yaşındaki Mehmet Selim Kiraz için katledilişinin 6. yılında İstanbul Adalet Sarayı'nda anma töreni gerçekleştirildi.

Törene ise şehit savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz'ın konuşması damga vurdu.

Katılımcıları duygulandıran Baba Kiraz şu ifadeleri kullandı:

"SIRTIMIZ YERE GELMEZ"

"6 yıl önce bugün yine burada beraberdik. Ama o gün bizim için ve bütün Türkiye için çok karanlık bir gündü. Fakat Elhamdülillah o gün beraberdik, ondan sonra da beraberdik ve bugün de beraberiz.

Ne mutlu bizim bu beraberliğimize.

Bizler böyle beraber olduktan sonra, ölüsüne ve dirisine böyle saygılı bir milletin ferdi olduktan sonra inşallah sırtımız yere gelmez. Rabbim sizleri muhafaza etsin. Allah sizleri korusun, devletimize, milletimize de zeval vermesin.

"TÜRKİYE İÇİN ÇOK KARANLIK BİR GÜNDÜ"

Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın babası Hakkı Kiraz ise " 6 yıl önce bugün yine burada beraberdik ama o gün bizim için inanıyorum ki bütün Türkiye için çok karanlık bir gündü. Fakat elhamdülillah o gün beraberdik ondan sonra da beraber olduk ve bugün de beraberiz. Ne mutlu bizim bu beraberliğimize" dedi.

"HER ŞEYİN BEDELİ VARDIR"

Sözlerinin devamında Hakkı Kiraz, "Her şeyin bir bedeli vardır. Ama bu vatanımızın da bir değeri vardır ve bir bedeli vardır. O bizim şu bedenimizdeki canımız ve damarımızdaki kanımızdır. Bir tane Mehmet Selim gider, binlerce Mehmet Selim doğarız. Rabbim sizlere zeval vermesin. İnanıyorum siz de inanın ben her birinizi birer Selim gibi görüyorum. Hepinizi çok seviyorum. Rabbim sizlere de zeval vermesin. Sizler olduktan sonra elbette ki bu vatan için biz öleceğiz. Kimse ölmek istemez. Ama söz konusu vatansa ölüm bizler için şereftir, gururdur, namustur, onurdur" diye konuştu.