03:40:3819 Nisan, 2024
Ä°stanbul 13 Hafif yağmur
17 Şubat 2021 12:37

AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, HDP'li Pervin Buldan'la yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı

AK Parti Milletvekili Öznur Çalık, HDP'li Pervin Buldan'la yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı

AK Parti Malatya Milletvekili ve MYK üyesi Öznur Çalık, HDP'li Pervin Buldan ile yaptığı görüşmenin detaylarını A Haber ekranlarında anlattı. Tüm imkanların seferber edildiğini belirten Öznur Çalık, kaçırıldığı dönemde şehitlerimizden Semih Özbey'in sağlık durumunu öğrenmek için HDP'li Buldan ile görüştüğünü ve Buldan'ın kendisine "Sağlık durumu iyi. Bir süre alıkonulacak ve misafir edilecek. Sonrasında bırakılır." cümlesini kullandığını ifade etti. İşte görüşmenin detayları...

"40 YILDA 6 BİN 21 VATANDAŞIMIZ KATLEDİLDİ"

PKK'nın yaklaşık 40 yıldır 6021 vatandaşımızı katlettiğini ifade eden Çalık, teröristlerle mücadelenin sonuna kadar sürdürüleceğini ifade etti.

PERVİN BULDAN'LA YAPTIĞI GÖRÜŞMENİN DETAYLARINI ANLATTI

Kaçırılan vatandaşlarımız için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirten Çalık, şehitlerimizden Semih Özbey'in annesinin kanser hastası olduğunu ve kaçırıldığı dönemde oğlundan bir haber almak için can attığını ifade etti. Bu durum sonrası HDP'li Pervin Buldan ile görüştüğünü belirten Çalık, Pervin Buldan'ın Özbey'in sağlık durumu hakkında kendisine döneceğini ifade ettiğini belirtti.

'"BİR SÜRE ALIKONULACAK SONRASINDA BIRAKILIR' DEDİ"

Pervin Bulvan'ın kendisine "Sağlık durumu iyi. Bir süre alıkonulacak ve misafir edilecek. Sonrasında bırakılır." cümlesini kurduğunu söyleyen Çalık, ara buluculuk görüşmelerine yönelik karşı yapılanların algı operasyonu olduğunu ifade etti.

"HDP İÇİNDE EVLAT ACISINI BİLMEYENLER VAR"

PKK'ya terör örgütü diyemeyenlere lanet okuyan Çalık, HDP'nin içerisinde evlat acısını bilmediklerini kadınların olduğunu ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANI SÜLEYMAN SOYLU NE DEMİŞTİ?

Gara'da 13 vatandaşımızın şehit olduğu olayla ilgili Meclis'e bilgi veren İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuşmasında, "Devlet burada üstüne düşen her şeyi yapmıştır. 'Bunları getirin, her türlü teminatı biziz' denildi. Şu MLKP'li gözaltına alınmış denildi, onu bırakın şu askerleri getirin denildi. Öznur Çalık burada. Siz Pervin Buldan'ı aradınız mı, aramadınız mı? Pervin Buldan dedi ki biraz misafir edecekler, sonra bırakacaklar" ifadelerini kullanmıştı.