19:29:1328 Mart, 2024
Ä°stanbul 19 Kapalı
13 Ekim 2021 06:48

AK Parti İBB Meclis üyesi Erdem Kertişçi’den, TÜGVA'ya hukuksuzca baskın yapan CHP'li İBB'ye çok sert tepki

AK Parti İBB Meclis üyesi Erdem Kertişçi’den, TÜGVA'ya hukuksuzca baskın yapan CHP'li İBB'ye çok sert tepki

AK Parti Kağıthane Meclis üyesi Erdem Kertişçi, İBB Meclisi Ekim ayı toplantısında konuştu. 


CHP'li İBB tarafından TÜGVA'ya yapılan hukuksuz baskını sert sözlerle eleştiren Kertişçi, İBB'nin mahkemeye başvurmak yerine, bir tahliye kararı olmaksızın Adalar Kaymakamlığından tahliye talep ettiğini, TÜGVA binasına yaptıkları baskında ise ellerinde herhangi bir tahliye kararı olmadığını açıkladı.


Kertişçi'nin İBB Meclisi'ndeki konuşması şu şekilde:


"Bugün, Türkiye’nin en büyük 2. Meclisinde, maalesef bir gerçeği hatırlatmak üzere söz almış bulunmaktayım. Bu gerçek Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir hukuk devleti olduğu gerçeğidir. CHP’li İBB yönetiminin hukuka rağmen attığı adımlar artık fazlalaşmış ve CHP’li Büyükşehir Belediyesi  zabıtalarının ve CHP’li Yöneticilerin hukuksuzca Türkiye Gençlik Vakfı Adalar Gençlik Merkezini işgal etme girişimine tanık olduk.


Partilerinin içerisindeki taciz ve tecavüzlere sessiz kalan, terör örgütlerinin arka bahçeleriyle ittifak kuran, meşru iktidarı seçimle olmazsa başka yollarla indirmeyi planlayan, yurt dışından mandacılık dilenen, kendisi gibi düşünmeyenlerin “kökünü kazıyacağını” ifade eden ilçe başkanlarına sahip bu siyasi hareket şimdi de Adalar’da yaşayan vatandaşlarımızın huzurunu bozmayı amaçlamaktadır.


Adalar Belediyesinde 6 milyon TL kayıpken, Adalar’da 978 tane at kayıpken, Adalar belediyesinin kiraladığı araçlar kayıpken, Adalar çöp içerisinde pislikten geçilmiyorken bu olayların yaşanmasına aslında şaşırmadık"




Öncelikle, 5 Ekim Salı Günü; İBB’nin ve İBB yöneticisi gibi davranan CHP İl Örgütünün hukuka aykırı bir şekilde yüzlerce zabıta ekibiyle Adalar’da Gençlik Merkezi’nin işgalini ve hukuksuz tahliye girişimini şiddet ve nefretle kınıyorum.


Kamuoyu öncelikle şunu bilsin ki Adalar’da olay konusu yapılan yer 07.06.2018 tarihinde İstanbul Şehir Hatları Anonim Şirketi ve Türkiye’nin Gençlerine hizmet etmek amacıyla kamu yararı ve gençlerin yararı gözetilerek 10 yıllığına Borçlar Kanunu ile Medeni Kanun kapsamında kiralanmış bir yerdir.


Aradaki ilişki her vatandaşımızın yakinen bildiği gibi ev sahibi kiracı ilişkisidir. Bundan başka da bir anlam taşımamaktadır.

Ayrıca Kira sözleşmesinin 17. Maddesinde Medeni Kanunun 2. Maddesinde belirtilen iyi niyet kurallarının ve kira hukukunu düzenleyen Borçlar Yasasının temel yasal dayanak olduğu taraflarca kabul edilmiştir. Bu sözleşmeye rağmen meri hukuka rağmen hukuk tanımaz İBB CHP il örgütünü de güvenlik memuru gibi kullanarak gençlerimize saldırmıştır.


Şimdi sizlere bu olayın tüm süreçlerini anlatmak istiyorum;

5 Ekim günü gençlik merkezini açmaya giden Türkiye Gençlik Vakfı Gençleri kilitlerin değiştirildiğini fark etmişlerdir. Gençler sağındaki ve solundaki esnafa neler olduğunu sorarken CHP’li siyasetçiler yanlarına aldıkları İBB zabıtasıyla Türkiye Gençlik Vakfı’nın kapısına dayanmışlardır. Tekrar ediyorum. CHP’li ilçe başkanı ve yanındaki CHP'liler, beraberindeki getirdikleri zabıtalarla Gençlik Merkezini tahliye edeceklerini söylemişler.


Gençler de ellerinde bir tahliye kararı olup olmadığını sorduklarında CHP’liler tahliye kararının olduğunu söylemesine rağmen herhangi bir tahliye kararı gösterememişlerdir.  Daha sonra gençler tahliye zabıtanın görevi midir diye sorduklarında o sırada Anadolu Yakası Zabıta Amirinin talimatıyla bütün zabıtalar gençlerin üzerine yürümüş ve gençleri darp etmişlerdir. Yüzlerce zabıta ile 10 yıllık kiralanmış bir yeri işgal eden İBB, yetmezmiş gibi hukuksuzluğuna ve vandallığına CHP ilçe ve il örgütünü de dahil etmiştir.


Şimdi buraya dikkatinizi çekmek istiyorum;

İBB Mahkemeye başvurmak yerine, bir tahliye kararı olmaksızın ve kamu gücünü kullanarak Adalar Kaymakamlığından tahliye talep etmiştir. İBB’nin bu talebi Kaymakamlıktan istemesinin nedeni zabıtanın veya İBB’nin tahliye için yetkisinin olmamasıdır. Böyle bir durumda tek yetkili makam Kaymakamlıktır. 




İBB şuana kadar kiralanan yere ilişkin hiçbir dava açmamıştır. Doğal olarak da bir tahliye kararı söz konusu olamaz. Adalar Kaymakamlığı 13 Eylül 2021 tarihinde yani olaylar çıkmadan 3 hafta önce İBB’ye gönderdiği yazıda “Mahkemeden alınmış bir tahliye kararı olmaksızın kiracının tahliye edilemeyeceğini” ifade etmiştir.

İBB ise tahliye davası açmak yerine 5 Ekim 2021 tarihinde yetkisini aşarak zabıta ve CHP örgütünün yöneticileriyle birlikte Türkiye Gençlik Vakfı Adalar Gençlik Merkezini işgal etmiştir. Şaka değil bildiğiniz işgal. Gençlik merkezinde bulunan kütüphaneye ait kitaplar, tenis masası, satranç takımları, öğrencilerin resim yaptıkları tuvaller, masalar, sandalyeler, bilgisayarlar bir kamyona yüklenerek götürüldü. Bu esnada gençlerin itirazları karşılık bulmadığı gibi gençler darp edilmişlerdir. Bu durum hastane raporuyla sabittir.

Aynı gün içerisinde, yani 05.10.2021 tarihinde Adalar Kaymakamlığı İBB’ye bir yazı gönderdi. Bu yazıda özetle;


- Daha önce, yani 13.09.2021 tarihinde gönderilen yazıda bir tahliye kararı olmadıkça yerin tahliye edilemeyeceğinin söylendiği, 

- Buna rağmen zabıta ve diğer kişilerin yetkilerini aşarak gençlik merkezini işgal ettiği, 

- Yapılan eylemin suç teşkil ettiği ve yerin boşaltılması gerektiği ifade edildi.


05.10.2021 tarihli bu yazıya rağmen CHP Adalar Gençlik Kolları Başkanı, CHP Adalar Eski Kadın Kolları Başkanı, CHP Adalar İlçe Başkanı, CHP İstanbul İl Yöneticisi, CHP Adalar İlçe Yönetim Kurulu Üyesi, Adalar Belediye Başkan Yardımcısı, İBB Emlak İstimlak Müdürlüğü’nde görevli personel, İBB Zabıta ekipleri ve bir takım mafya ile birlikte Türkiye Gençlik Vakfı gençlik merkezini işgal etmeye devam etmiştir. Bahsi geçen kişiler, hiçbir yetkileri olmamasına rağmen zor kullanarak temsilciliği işgal etmiş, konut dokunulmazlığını ihlal etmiş, görevi kötüye kullanmış, yağma ve yaralama suçlarına karışmışlardır.




6 Ekim 2021 tarihinde Halk TV adlı kanala adeta itiraf gibi konuşmalar yapan CHP Adalar Gençlik Kolları Başkanı “ Geceden beri burada olduklarını, öğleden sonra polis tarafından çıkarıldıklarını söylemiştir.” 

Öncelikle bu durum CHP’li yöneticilerin burada olduğunun bir kanıtıdır. Bu arkadaş Kaymakamlık memuru mu? Polis mi Asker mi? Ben size söyleyeyim mi ne olduğunu? CHP gençlik kolları başkanı olmasının yanında İBB’den maaş alan bir personel.

Bizler, CHP İl Örgütü Başkanının bu devletin polisine “katil” dediğini biliyorduk, başörtüsüne karşı olduğunu biliyorduk; terör örgütü militanlarıyla bir arada olduğunu biliyorduk.  Bunlara yeni bir skandal daha eklendi ve 39 ilçe başkanını bu hukuksuz işgal girişimine destek vermeye çağırdı.


İstanbul gibi bir şehirde bu işgalci ve işgal seven İl Başkanını da şiddetle kınıyorum.

Biz çok iyi biliyoruz ki sizler Adalardaki yaptığınız yolsuzluk ve usulsüzlüğü örtmek için, kaybolan atların hesabını vermemek için böyle içi boş ALGI operasyonları çekiyorsunuz. Ama artık İstanbullu bu algıları yemiyor haberiniz olsun.


Oysa Oradaki gençler Tüm Türkiye’deki gençlerimiz gibi Türkiye’nin ve İstanbul’un yüz akı gençleridir. 16 Milyonun içinde olan bu gençlerimizi ayrıştırmayın, İstanbul'u bölmeyin, toplumu kutuplaştırmayın. 

Bizler ve Türkiye’nin gençleri hukuka her zaman saygılıdır. Elinizde varsa bir tahliye kararınız buyurun getirin, siz zahmet etmeden gençlerimiz burayı tahliye edecektir. Öyle CHP’li örgüt üyelerini tahliye memuru gibi kullanmanıza gerek yok. Burası bir hukuk devletidir. Siz CHP Devleti zannetmiş olabilirsiniz o devirler geride kaldı. Farkına varın artık.

 

Ey CHP ve CHP zihniyeti sizlerin hukuka saygılı olmadığınızı, hukuk tanımadığınızı, kendi koyduğunuz hukuk kurallarına uymadığınızı, 1960 yılında Adnan Menderes ve arkadaşlarını suçsuz yere asmanızdan, 12 Eylülde bir sağdan bir soldan bu vatanın gençlerini asmanızdan, 28 şubatta milletin oylarıyla iktidar olmuş refah partisini hukuksuz olarak kapatmanızdan,  sırf başörtülü diye üniversite okuyan kızları gözünün yaşına bakmadan okuldan atmanızdan, kamu kurumlarından uzaklaştırmalarınızdan, Başörtülü milletvekilini meclisten dışarı atmanızdan çok iyi biliyoruz.

 

Şunu çok iyi bilin ki bu milletin iradesi sizin gerici, faşist, hukuksuz ve diktatör iradenizin çok üstündedir. Bu millet her zaman sizi ve sizin zihniyetinizi al aşağı etmiştir. Bundan sonra da etmeye devam edecektir. Bundan şüpheniz olmasın.”