15:32:3029 Mart, 2024
Ä°stanbul 18 Açık
24 Kasım 2022 04:36

300 metre ile kurtuldu

PKK/YPG'nin elebaşı terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin, Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nda karargahların vurulduğunu ve 300 metre ile kendisinin kurtulduğunu belirtti.

300 metre ile kurtuldu

Milli Savunma Bakanlığı'nın terör örgütlerine yönelik başlattığı Pençe-Kılıç Hava Harekatı'nda PKK'nın sözde lideri terörist Mazlum Kobani 300 metre ile saldırıdan kurtulduğunu belirtti. Terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin aynı zamanda bu saldırılardan ABD’nin haberdar olmadığını vurguladı. Türkiye’nin Pençe-Kılıç Harekatı’na değinen terörist Şahin, hava harekatında PKK/PYD’nin Suriye’deki çatı örgütü SDG’nin ABD ile ortak eğitimlerini gerçekleştirdiği karargahın da vurulduğunu söyledi.

'İNSANSIZ HAVA ARACI İLE VURDULAR'

Terörist Mazlum Kobani kod adlı Ferhat Abdi Şahin operasyona ilişkin açıklamaları şu şekilde:

Al-Monitor: Sizinle defalarca görüştüğüm Haseke’deki ABD öncülüğündeki koalisyon üssüne bitişik karargahınızın bugün bir Türk insansız hava aracı saldırısıyla vurulduğunu teyit edebilir misiniz?

Kobani: Evet. Drone, o binadan yaklaşık 500 metre uzakta bir alana çarptı.

Al-Monitor: Türkiye’nin en çok arananlar listesindesiniz. O saldırının hedefi sen miydin?

Kobani: Bunu kesin olarak söyleyemem. Ama şu da bir gerçek ki, Türkiye geçmişte birkaç kez beni öldürmeye çalıştı ve faaliyetlerimi burada yürüttüğüm biliniyor.

Al-Monitor: ABD ve koalisyon güçleri tam anlamıyla kendi karargahınızın yanında konuşlanmış olduğu için Türkiye’nin saldırıdan önce ABD’ye önceden haber verdiğine inanıyor musunuz?

Kobani: Türkler, Amerikalıların orada olduğunu biliyor. Ortak bir tesis. Orada güçlerimizin ortak eğitimini gerçekleştiriyoruz. Amerikalılara önceden uyarılıp uyarılmadıklarını sormak gerekir, ancak bildiğimiz kadarıyla Türkler fiili bir saldırı gerçekleştirdi.

Al-Monitor: Bununla ne demek istiyorsunuz?

Kobani: Bence Amerikalılar bu saldırının olacağını bilmiyorlardı. Orada bulunmalarına rağmen saldırı gerçekleşti diyebiliriz.