14:15:0727 Nisan, 2024
Ä°stanbul 16 Parçalı az bulutlu
25 Mart 2024 02:29

Ben olsam ar ederim, utanırım

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, 24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programında önemli açıklamalarda bulundu.

Ben olsam ar ederim, utanırım

Cumhur İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, 24 TV'de yayınlanan 'Arafta Sorular' programında Star Gazetesi Yazarı Esra Elönü'nün sorularını cevapladı.

"HİÇ KARARSIZ KALMADIM"

Elönü'nün 'Arafta mısınız?' sorusuna Kurum, "Ben kararlı olduğumu düşünüyorum. Arkadaşlarımı dinlerim. Etrafımdakilere Murat Kurum nasıl bir insandır diye sorduklarında 'Hızlı karar alır ve hızlı harekete geçer' derler" dedi.

"ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAPTIĞIMI DÜŞÜNÜYORUM"

Okul hayatı hakkında da anılarından bahseden Kurum, "Derslerimi hep dikkatli dinlerdim. Evde çok çalışmazdım dinlediğimle sınava girerdim. Babamın mesleğini yapmak istedim, inşaat mühendisliğini seçtim. Kararlarımı alırken plan yaparak yamadım, hayat beni bir yerlere götürdü. Çalıştım ama çok çalıştım. Şantiyede, tozun toprağın içinde olmayı severim. Çünkü ortada bir emek var. Kararlarımı da alırken hiç plan yapmadım. Tırnaklarımla geldim. Emek verdim. Ailemden, çocuklarımdan fedakarlık verdim. Çok güzel şeyler yaptığımı düşünüyorum. " ifadelerini kullandı.

"ÜSTÜME DÜŞEN VAZİFE NEYSE ONU YAPMAYA ÇALIŞTIM"

TOKİ'de genel müdürlük yaptığı dönem hakkında Kurum, "TOKİ'de genel müdür olduğumda "acaba yapabilirler mi" gibi bakışlar vardı. Orada da üstüme düşen vazife neyse onu yapmaya çalıştım" şeklinde konuştu.

"ÇOK ŞAŞIRDIM VE SEVİNDİM"

Kurum sözlerini şu ifadelerde sürdürdü:

Bakanlık görevimiz bitti, bayram oldu. Normalde bakanlık bittiğinde telefonlar susar. Çok şaşırdım ben de sevindim. Bakanlık bitti herkes aradı bayramda. Aslolan o gün arayabilmek.

"KILIĞIMA KIYAFETİME ÖZEN GÖSTERİRİM"

Tertipli ve düzenli olduğunu belirten Kurum, "Tertipliyimdir, kılığıma kıyafetime özen gösteririm. Evde de böyle titizimdir. Düzenli olmayı seviyorum. Karışıklık hoşuma gitmiyor. Bir şeye odaklandığımda başka bir şey dikkatimi dağıtsın istemiyorum. Gayretliyim yani bir işi yapmak için gayret gösteririm. Onu çözebilmek adına elinden gelen her şeyi yaparım. Vaadi gerçekleştirmek için gayret ederim." şeklinde konuştu.

"ELAZIĞLILAR BANA 'KARA MURAT' DERLER"

Bakanlığı dönemindeki saha çalışmaları hakkında önemli bilgiler paylaşan Kurum, "Sahaya gittiğimizde, arkadaşlar anlatıyor, "Bak şimdi şu bakanı izle, o bir şey dediyse gerçekleşir". Arkadan enkazlar kaldırılacak falan elimle işaret ettiğimde karar verildi orada. Elazığ'da deprem olmuştu 45 gün kaldık. Orada herkesle akraba olduk, Elazığlılar bana Kara Murat derler. Hatta bana Elazığlılar Kara Murat derler. Bir Kara Murat. Böyle inanılmaz böyle sevgiden size insanların söylediği şeyler var. Orada kaldık ya yani 40-45 gün. Artık herkesle böyle dost olduk. Ayrılırken havalimanını görmeliydiniz. Yani havalimanında herkes vardı. Herkes. Geldiler, orada bizi uğurladılar. Yani "sen bizim için çok çalıştın. Biz de buraya kadar gelmek istedik" diye, haber de vermemiştim. Herkes havalimanına geldi. Yani miting gibi oldu böyle. O anı unutamıyorum." dedi.

"GÜZEL GİYİNMEYE ÇALIŞIYORUZ"

Genellikle mavi ve tonlarını giydiğini söyleyen Kurum, "Biraz daha mavinin dışında giysen iyi olur" diye yorumlar var. Bu süreçte herkes sizin için bir şeyler yapmaya çalışıyor. Güzel giyinmeye çalışıyoruz, artık milletimizin takdiri" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'A ADAY OLMA FİKRİ NASIL ORTAYA ÇIKTI?

'İstanbul'a aday olma fikri ne zaman ortaya çıktı?' sorusuna Kurum, "Mayıs seçimleriydi. Cumhurbaşkanımız bizi İstanbul 1. bölgeye milletvekili olarak listeye koydular. Sahada çalışmalar yaparken. Vatandaşlarımız şunu söyledi; 'İlk önce Mayıs seçimlerini alacağız. Cumhurbaşkanımızı başka yapacağız, ardından da Mart seçimlerinde seni büyükşehir belediye başkanı yapacağız. Ben şu göreve talip olayım diye çalışmadım. Milletimizin teveccühü, Cumhurbaşkanımızın takdirleriyle aday olduk" dedi.

"BAŞKAN OLUNCA HER ŞEYİ HATIRLATACAĞIM"

CHP'li İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun verdiği sözleri hatırlamadığına vurgu yapan Kurum, sözlerini şöyle sürdürdü:

Böyle aziz bir şehir böyle olmamalı. İstanbul'da yaşayan insanlar mutsuz olmamalı. Bunu da gerçekleştirmek için mücadele etmek lazım, dertli olmak lazım. Vatandaşımız da biliyor ki Murat Kurum sözünü tutar. Varsa bir sorun, ben Murat Kurum. Murat Kurum sözünü hatırlamamak yapmaz. Bugün ne söylüyorsam her şeyi hatırlayacağım.

"KULAĞIMIZI MUAHLEFETE KAPATTIK, VATANDAŞIMIZIN ELİNİ TUTTUK"

Muhalefetin 6 Şubat depremleri sonrası yaptığı eleştirileri de hatırlatan Kurum, "Asrın felaketi, hatırlayın. Muhalefet ne diyordu? "Bu işleri yapamazsınız" biz ne yaptık? Kulağımızı onlara kapattık, vatandaşımızın elini tuttuk. 3 ayda 11 ilde 180 bin konutun temelini attık. Makama biz bakanlıkta da uğramadık, biz hep sokaktaydık. 550 ziyaret yapmışsız, bir kısmı ay sürmüş. Hep vatandaşımızın yanındaydım. Hep şunu söylerler, "mavi montlu adam ne zaman gelecek?" Vatandaşımızın duası, güler yüzü her şeye bedel. Herkes bana rüyasını anlatıyor, "rüyamda gördüm, 31 Mart'ta sen kazanıyorsun" diyor. Onların dualarıyla biz çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

"31 MART'IN PROVASI"

Bugün gerçekleştirilen 'Büyük İstanbul Mitingi' hakkında da konuşan Kurum, "Orada 31 Mart'ın aslında provası. Bütün vatandaşımız geldiler Allah razı olsun. O meydan 31 Mart'taki değişimin sinyalini veriyordu. Gençlik meclisi kuracağız ve gençlerle birlikte yol yürüyeceğiz. Biz bakanlıkta da böyle çalıştık. Gençlerle birlikte karar alacağız, uygulayacağız. Gençerle birlikte yürüyeceğiz. İstiyoruz ki kendi ayaklarının üzerinde dursunlar. İstiyoruz ki ülkenin geleceğini inşa etsinler." dedi.